Dakwerken

Specialist in Dakwerken

Dakwerken zijn de specialiteit van Lathi Construct. Met meer dan 15 jaar ervaring, zijn wij de perfecte partner voor dakrenovatie en bouwen van nieuwe daken. Als u nieuwbouw of renovatie plannen heeft, kunnen wij u voorzien van vakmanschap tegen een eerlijke prijs.

Ieder project heeft zijn eigen aandachtspunten, of het nu een nieuwbouw- of renovatieproject betreft: Lathi Construct zorgt voor een betrouwbare constructie waar u nog jaren genot van heeft. Onze specialisatie gaat veel verder dan platte en hellende daken, ook het vernieuwen en opfrissen van daken, kapconstructies, goten en oversteekbekleding kunnen wij perfect voo u uitvoeren. Wij engageren ons ten alle tijde om een complete partner te zijn.

Neem een kijkje tussen onze realisaties en u zal ontdekken dat wij instaan voor allerhande dakwerken met een uitstekende afwerking.

Wij bieden onze diensten aan doorheen gans Vlaanderen. Zodoende treft u onze werven aan in de Kempen, maar ook daarbuiten. Ontdek vandaag nog wat Lathi Construct voor u kan betekenen en neem contact met ons op.

Dakwerken Contacteer Ons

Allerhande Dakwerken

Hellende en Platte Daken

Hellende en platte daken vereisen elk een specifieke aanpak. Zo vereist een hellend dak een waterdicht en voldoende dampopen onderdak. Zo'n onderdak draagt bij tot een betere of volledige winddichtheid van uw dakschild.

Soepele onderdaken verkrijgen ook steeds meer de voorkeur op de stijve onderdakplaten. Dat heeft te maken met plaatsingsgemak en een verbeterde winddichtheid. Een installatie met houtvezelplaats (geplaatst met tand en groefsysteem) garandeert 100% winddichtheid.

De dakbedekking kan bestaan uit betonpannen, pannen in gebakken aarde, natuurleien, kunstleien en staande naad in zink en koper.

Voor de afwerking van platte daken werken we doorgaans met roofing of epdm.

Dakrenovatie

Een dakrenovatie heeft totaal andere aandachtspunten dan een nieuwbouwproject. Daarom specialiseren wij ons in de renovatie van daktimmer en hellende daken, maar ook het vernieuwen en opfrissen van daken, kapconstructies, goten en oversteekbekleding. Dankzij onze jarenlange ervaring met betrekking tot dakrenovatie, zijn wij de perfecte partner voor een betrouwbare herstelling.

Daktimmerwerken

De werknemers van Lathi Construct hebben allemaal ervaring als schrijnwerker. Hierdoor kunnen we ook instaan voor het plaatsen van kapconstructies, maar ook het bekledne van overstekend en gevels in hout of kunststof.

Dakgoten en Afvoeren

Een dak is niet volledig afgewerkt zonder het plaatsen van dakgoten en afvoeren. Onze vakmannen kunnen instaan voor de plaatsing van goten en afvoeren. We kunnen deze aanleveren in zink of koper.

Dakrenovatie

Oude dakbedekking verwijderen en nieuwe bedekking plaatsen

Hellende en platte daken vereisen elk een specifieke aanpak. Zo vereist een hellend dak een waterdicht en voldoende dampopen onderdak. Zo'n onderdak draagt bij tot een betere of volledige winddichtheid van uw dakschild.

Wanneer de constructie van uw dak nog in goede staat verkeerd, dan is vaak een vernieuwing van de dakbedekking de beste mogelijkheid. Qua dakbedekking heeft u heel wat keuze: betonpannen, pannen in gebakken aarde, natuurleien, kunstleien en staande naad in zink en koper voor hellende daken; EPDM of roofing voor platte daken.

Een overzetdak plaatsen

Soms is het mogelijk om op de bestaande dakbedekking een lattenconstructie aan te brengen. Zoiets noemen we een overzetdak. Om voor dergelijke dakrenovatie te kiezen, moet de onderliggende dakbedekking wel geschikt zijn voor de montage van een houten constructie. Zo is dat bijvoorbeeld bij dakpannen vaak niet mogelijk. We zorgen steeds voor een mooie kwaliteitsafwerking die ervoor zorgt dat het nieuwe dak er weer als nieuw uitziet. Daarom is het aangeraden om eerst contact met ons op te nemen en de situatie ter plaatse te bekijken.

Volledige vernieuwing van dakconstructie

Het kan ook mogelijk zijn dat uw dakconstructie te hard aangetast is door vocht of begint door te zakken. In dat geval is het nodig om een volledig nieuw dak te plaatsen. Een klus van grotere omvang aangezien hier heel wat manuren in kruipen. Aangezien de vereisten voor elk project sterk uiteen kunnen lopen, is het aangeraden contact op te nemen om de huidige situatie te bekijken.